affärssystem netsuite

Vad är ett affärssystem, och behöver jag ett?

Att välja rätt affärssystem är ett av de viktigaste besluten ett företag kan ta för att optimera sina affärsprocesser och säkerställa tillväxt. Men vad är egentligen ett affärssystem och hur vet man om man behöver ett? I denna bloggpost kommer vi att utforska dessa frågor och förklara varför NetSuite genom SuiteCorner kan vara den perfekta lösningen för ditt företag.

Vad är ett affärssystem?

I ett företag har man ofta flera olika system som hanterar olika delar av verksamheten, till exempel ekonomi, personalhantering, NetSuite CRM, kundsupport, projekthantering, order- och lagerhantering med mera. När verksamheten växer blir det snabbt rörigt med många olika system att logga in i och göra olika saker. För att inte tala om när man behöver flytta information från det ena till det andra systemet, eller att hålla alla datorer uppdaterade med rätt versioner av de olika systemen.

Det är nu ett affärssystem (ofta kallat ERP Enterprise Resource Planning) kommer att kunna bidra till att spara tid och frustration genom att ge er ett system att hantera alla era processer i. Genom att använda ett affärssystem som NetSuite med stöd från SuiteCorner kan ni snabbt få en enhetlig vy över verksamheten, vilket också underlättar beslutsfattande och ökar effektiviteten.

Komponenter i ett affärssystem

Ett typiskt affärssystem som NetSuite består av flera moduler som täcker olika funktioner inom företaget:

 1. ERP (Enterprise Resource Planning):
  Hanterar centrala affärsprocesser som inköp, produktion och distribution.
 2. CRM (Customer Relationship Management): Hjälper till att hantera kundrelationer och försäljningsprocesser.
 3. Redovisning: Automatiserar bokföring, finansiell rapportering och budgetering.
 4. Personalsystem: Administrerar anställdas information, lönehantering och rekrytering.
 5. Fakturering: Hanterar fakturautskick och betalningsprocesser.

Utöver ovan så har SuiteCorner utvecklat en stor mängd förkonfigurerade verktyg och lösningar som gör det ännu enklare att får tydliga översikter, rapporter med mera. Att t ex kunna följa ärenden, tasks, orders, projekt och liknande på samma sätt via SuiteCorners Kanban Boards för NetSuite gör definitivt saker lättare än i många andra system.

Behov idag vs i morgon

När ditt företag växer förändras också dina behov. Ett flexibelt affärssystem som NetSuite kan skalas och anpassas efter dina specifika krav både idag och i framtiden. Här är några aspekter att överväga:

Dagens behov

  • Effektivisering: Automatisera manuella processer för att spara tid och minska risken för fel.

   NetSuite från SuiteCorner erbjuder många standardkonfigureationer för vanliga flöden runt saker som CRM, orderhantering, fakturering, rapporter och liknande.

  • Synlighet: Få en helhetsbild av verksamheten i realtid för bättre beslutsfattande.

   Med NetSuite får du full koll över vilka saker som ligger var i processen, både på hög nivå och i detaljnivå vilket ger både handläggare och ledare tillgång till rätt information i rätt tid.

  • Kostnadskontroll: Minska kostnader genom att integrera olika affärsfunktioner i en enda lösning.

   Då NetSuite som standard täcker en mycket stor del av dom vanliga affärsfunktioner som behövs i ett och samma system, med samma typ av gränssnitt, en login och access både lokalt på kontoret och över webben så minskar inte bara kostnaderna för olika system, men även kostnader och tid för utbildning minskar.

Framtida behov

 • Skalbarhet: Ett affärssystem bör kunna växa med ditt företag och hantera ökade volymer av data och transaktioner.

  NetSuite är ett molnbaserat affärssystem vilket ger er många fördelar. Från att leverantören ser till att kapaciteten alltid är tillräcklig, till att systemet alltid är testat och uppdaterat till senaste specifikationer, helt utan att ni behöver belasta er IT avdelning med underhåll av systemet.

 • Anpassningsförmåga: Möjlighet att lägga till nya moduler eller funktioner efter behov.

  Att välja NetSuite tillsammans med SuiteCorner ger er full tillgång till vårt partnerskap med NetSuite tillsammans med all vår erfarenhet av att bygga olika typer av anpassade lösningar till kunder sen 2006 då vårt samarbete med NetSuite startade.

 • Globalisering: Stöd för flerspråkighet och multinationella verksamheter.

  Då NetSuite används av fler än 40.000 företag, koncerner och organisationer världen över sen många år tillbaka finns det fullt stöd för allt som kan tänkas behöva för att arbeta multinationellt med allt det innebär

Anpassning och utbyggbarhet

En av de största fördelarna med NetSuite är dess höga grad av anpassningsbarhet och utbyggbarhet. NetSuite är självklart modulärt uppbyggt vilket innebär att du kan börja med de funktioner du behöver mest och lägga till fler moduler när ditt företag växer. NetSuite genom SuiteCorner erbjuder dessutom många olika skräddarsydda lösningar för att säkerställa att systemet passar perfekt för din verksamhet.

Support, underhåll och uppgraderingar

Att implementera ett affärssystem är en långsiktig investering, och det är viktigt att välja en lösning som erbjuder pålitlig support och regelbundna uppgraderingar. Med NetSuite genom SuiteCorner får du:

 • Support: Genom SuiteCorner har ni tillgång till expertstöd som kan hjälpa dig att lösa problem snabbt och effektivt.
 • Underhåll: Löpande underhåll för att säkerställa att systemet fungerar optimalt.
 • Uppgraderingar: Då systemet är en molntjänst ingår självklart regelbundna uppdateringar med nya funktioner och förbättringar för att hålla ditt system i framkant.

Slutsats

Att välja rätt affärssystem är avgörande för att ditt företag ska kunna växa och fortsätta fungera som den väloljade maskin det ska vara. NetSuite genom SuiteCorner erbjuder en komplett, anpassningsbar och skalbar lösning som kan möta både dina nuvarande och framtida behov. Genom att integrera ERP, CRM, redovisning, personalsystem och fakturering i en enda plattform får du en enhetlig och effektiv lösning som kan hjälpa ditt företag att nå nya höjder.
Kontakta SuiteCorner idag för att diskutera hur NetSuite kan hjälpa ditt företag att optimera sina affärsprocesser och förbereda sig för framtidens utmaningar.

Se fler blogginlägg