Kanban Boards för NetSuite - Visualisera era processer

Interaktiva Kanban Boards för NetSuite ger er en direkt översikt var i era processer olika ärenden befinner sig. Få snabbt svar på frågor som;

 • Vad är nästa steg?
 • Vem jobbar med det?
 • Behövs det en åtgärd?
Board Pipeline Woman
man using netsuite on iMac

Vad är en Kanban Board?

Ordet Kanban kommer ursprungligen från Japan och betyder ungefär “visuellt kort”. Det började användas i tillverkningsindustrin vid löpande band för att visa chefen att här behövs något, så bandet aldrig behövde stanna. Idag är det en defacto standard inom modern processhantering för att visualisera ärenden och dess status med hjälp av kort med information i stället för text. SuiteCorner har arbetat fram en princip i NetSuite för att hantera alla typer av ärenden och uppgifter i visuella och interaktiva Kanban boards. Till exempel pipeline för sales, supportärenden eller tasks i en marknadsavdelning, projekt och mycket mer.

Så fungerar SuiteCorners Kanban Boards för NetSuite

Enkelt beskrivet så har ett Kanban Board ett antal kolumner som motsvarar olika statusar. När ett ärende kommer in, till exempel en mailförfrågan från en potentiell kund, så hamnar den som ett kort i första kolumnen (till exempel som prospekt). Kortet innehåller den information som ni fick i mailet. En säljare tar nu kortet och drar den till kolumnen Lead. Då sker lite saker automatiskt. Kortet blir en Lead och kopplas till säljaren som flyttade det, det går nu att boka möten och skriva notes, addera kontaktpersoner med mera direkt via kortet. Sen fortsätter man jobba så, för varje steg man tar med kontakten, så flyttar man kortet till rätt kolumn, information kan redigeras, en statusändring kan alerta en annan avdelning att något är på gång etc. En stor fördel är transparensen, alla kan se vad som är gjort och vad som är kvar innan det blir en affär, så ingenting riskerar att hamna mellan stolarna.

Självklart så sätter ni alla kriterier för information i korten, regler för hur kort får flyttas, vad som sker automatiskt, vilka andra delar informationen ska registreras i etc utifrån de arbetssätt och processer ni har i er organisation. Och som sagt, Kanban Boards från SuiteCorner är byggt för att kunna hantera alla möjliga olika processer där någonting rör sig mellan olika statusar och olika saker ska ske beroende på status.

Kanban Pipeline Board Release 2024.1

Boards Lead Woman

CRM och kundresan i Kanban Boards för NetSuite

I SuiteCorners lösning CRM Accelerate för NetSuite är Kanban Boards en viktig del för att visualisera flöden, steg och status på olika kundkort. Tittar vi till exempel på Pipeline Board där en Lead hamnar efter en första positiv kontakt, så visualiseras hela processen från opportunity via kvalificering, offert, förhandling, till köp och vunna sales. Så fort en kundansvarig tar en potentiell kund ur opportunity och för in den i kvalificering så kopplas den till kundansvarige, och alla planerade möten, samtal och dokument knyts till kundkortet och följer med genom hela processen. Alla kundansvariga kan se var kunden finns i processen, vad som behöver göras och ingenting behöver falla mellan stolarna. Tillsammans med tydliga KPIer och olika filter har ni full kontroll, hela tiden.

Boka demo
projekthantering boards för NetSuite

Projekthantering i Kanban Boards för NetSuite

Tack vare den flexibiliteten SuiteCorner byggt in i Kanban Boards så går det att hantera alla möjliga typer av projekt i ett board. Med hjälp av olika filter så kan du som projektansvarig enkelt visa och hantera multipla projekt på riktigt övergripande nivå där man enkelt ser övergripande status, vilket projekt har just startat, till vilket som är nära avslut och så vidare. Eller på ett specifikt projekt, se hur dom olika större faserna ligger till, eller ner på detaljnivå, hur ligger vilkas uppgifter i fas med planen? Den här flexibiliteten gör att Kanban Boards för projekt passar lika bra i ett ledningsgruppsmöte som i veckomötet för detaljplanering och prioritering.

Kanban Board for Pipeline in NetSuite

Kompletterande information i Kanban Boards för NetSuite?

För att ge er en ännu tydligare bild över hur de olika korten och dess status påverkar processer och utfall i organisationen så har vi kopplat ett antal olika KPIer till respektive Kanban Board. För Sales kan det vara summerade estimat på ordervärden, eller offerter, avslutade/ej avslutade affärer. För supporten kan det vara antal inkomna/aktiva/avslutade ärenden, snittid per ärende och så vidare.
Självklart konfigureras dessa upp utifrån ert sätt att mäta er verksamhet så alla KPIer representeras korrekt inte bara vid ett Kanban Board, utan så klart även i de rapporter som tas ut ur NetSuite.

kvinna med laptop NetSuite partner SuiteCorner

Komma igång med Kanban Boards för NetSuite?

Vi på SuiteCorner har lagt grunden för er. För att snabbt komma igång och få ut största möjliga värde av Kanban Boards finns det flera förkonfigurerade och körklara Kanban Boards inom områdena sälj, marknadsföring, support och projekt. Men självklart kan ni skapa egna Kanban Boards för en process och den data ni vill visualisera. Skulle det visa sig att just ert behov behöver lite extra konfigurering så finns SuiteCorner alltid där som er partner och kan antingen bistå med utbildning, eller hjälpa till att lösa det åt er.

Boka demo

Olika typer av Kanban Boards

netsuite boards

CRM Kanban Boards

 • Lead Board
 • Pipeline Board
 • Marketing Board
 • Task Board
 • Phone Call Board
 • Support Board

Projekt Kanban Boards

 • Project Board
 • Project Task Board
NetSuite Developer

Anpassat

 • För alla recordtyper
 • Enkel uppsättning
 • Sökningsbaserat
Roger Sigicom
”Kanban Boards for NetSuite har gett oss bättre överblick över våra säljprocesser och nu har säljarna full koll på kunder och pågående affärer ”

Roger Lindstrand, Regional Sales Manager. Sigicom Nordic

Vill du veta mer om Kanban Boards och SuiteCorner?

Boka ett gratis möte med en representant från SuiteCorner Sverige, så berättar vi mer om alla möjligheter som erbjuds med Kanban Boards tillsammans med våra lösningar från SuiteCorner. Du kan också fylla i formuläret nedan, så skickar vi mer information om NetSuite och Kanban Boards.

Artiklar kring våra lösningar i NetSuite

Läs artiklar i vår blogg kring vår lösning Boards för NetSuite.