Hantera dina projekt i NetSuite med branschlösningen Project Accelerate for NetSuite by SuiteCorner

Unik överblick

Det här inlägget har fokus på hur ni kan få en unik överblick på era projekt i NetSuite med tillägget Project Accelerate for NetSuite by SuiteCorner eller branschlösningen Personaluthyrning & Bemanningsföretag i NetSuite som också använder samma lösningar.

100% NetSuite

När ni loggar in i NetSuite möts användaren av en dashboard där flera olika boards-tavlor på projekten öppnas (kanban-tavlor som möjliggörs via appen Boards for NetSuite by SuiteCorner). Flera unika projektrapporter ligger också direkt publicerade på dashboarden. Rapporterna är byggda med appen Reporter for NetSuite by SuiteCorner. Både Boards for NetSuite och Reporter for NetSuite är appar som ingår i paketeringen Project Accelerate samt i branschlösningen Personaluthyrning och Bemanningsföretag till NetSuite. Alla lösningar är 100% byggda för NetSuite och körs inne i NetSuite! Bilderna nedan är på engelska men alla lösningar stödjer full översättning vilket gör att ni kan använda vilket språk ni vill i NetSuite.

 

Projekt

Boardstavlan över projekt visar upp alla projekt som ni har i systemet. Varje kort i tavlan representerar ett projekt. Projektets status styr i vilken kolumn som projektet placeras. Varje kort har ett minimerat och ett maximerat läge och ni växlar enkelt mellan lägena för att se mindre eller mer information om projektet. Ni styr enkelt själva vilken information från projekten som ska visas på korten i boards-tavlan. I exemplet ovan har vi även inkluderat kundens logotyp som hämtas från kundkortet i NetSuite. I maximerat läge i bilden nedan lyfter vi även fram ett fotografi på projektledaren som ligger kopplad mot projektet.

Direktredigering

Ni kan också bestämma att vissa fält ska vara redigerbara direkt på kortet. Att skriva in en kommentar direkt mot projektet utan att behöva klicka editera, ladda projektkortet och spara i standardsystemets formulär. Ni skriver istället in kommentaren direkt på kortet. Från boards-tavlans menyer går det också att snabbt nå andra funktioner i systemet. Tidrapportering är det vanligaste exemplet när vi pratar boards-tavlor på projekt. Från exempelvis ett kort i tavlan kan standardsystemets formulär för tidrapportering öppnas och projekt blir då automatiskt populerat i formuläret.

Filter

Ni kan enkelt skapa olika filter som filtrerar ner antalet projekt i boards-tavlan. Filter kan göras både enskilda och publika som kan användas av andra användare som använder samma boards-tavla.

 

 

Drag-and-drop

Genom att dra och släppa ett kort i nästa eller valfri kolumn sätts status automatiskt. Ni bestämmer själva i boards-tavlans konfiguration vilka fält som ska uppdateras när ett kort släpps i en kolumn. En av finesserna med att hantera en process i en kanban-tavla är att man driver processen framåt från vänster till höger. Sista steget i ovanstående process är att projektet stängs och status sätts till Closed. Att även kryssa ur att tidregistrering inte längre är tillåten är ett exempel på ett annat fält som skulle kunna sättas med automatik när projektet sätts i status closed. Genom arbetsflöden kan även olika e-postmeddelanden triggas när ett projekt uppnår en viss status.

 

Projektaktiviteter

I tidigare inlägg har vi belyst hur projektaktiviteter med fördel kan hanteras i boards-tavlor. Direkt på dashboarden har ni även en boards-tavla som har fokus på projektaktiviteterna.

Projektrapporter

Med lösningarna följer att antal mycket starka projektrapporter. Rapporter som ni kan välja att publicera direkt på användarens dashboard.

Project Scorecard with drill-down.

Rapporten Project Scorecard är en av de populäraste projektrapporterna. Allt väsentligt runt ett projekt finns samlat i denna projektrapport. Övergripande projektinformation, datum, nyckeltal, grafer, budget, alla transaktioner kopplade mot projektet, projektaktiviteter och dess status samt även en gantt direkt i rapporten. Rapporterna är snygga och prydliga pdf-dokument som genereras med all data som ligger kopplade mot projektet. PDF-dokumentet kan skrivas ut eller skickas med e-post till interna eller externa användare. Med enkla medel går det också att modifiera Project ScoreCard-rapporten så att den är lämplig att även skicka till slutkund.

Drill-down i PDF-rapporten

Här nedan ser ni ett exempel där drill-down öppnas mot underliggande transaktioner. Genom att klicka på länken vid exempelvis en faktura så öppnas standardsystemets formulär över transaktionen. Vill ni läsa mer om just denna projektrapport kan ni göra det här.

 

Filtrera fram rätt projekt

Överst i portleten kan ni enkelt filtrera fram önskat projekt direkt i dashboarden. Med filtersektionen kan ni även styra vilken information som ska hamna i rapporten.

 

Med ovanstående lösningar får ni en unik överblick på era projekt utan att ni behöver lämna home dashboard. Lösningarna är också extremt användarvänliga och roliga att arbeta med vilket gör att vi också får glada och nöjda användare. Vi på SuiteCorner har i över 18 år haft 100% fokus på NetSuite och vi kan nu stolt visa upp en lång rad appar och branschlösningar till NetSuite. Alla lösningar är tillgängliga för alla NetSuite-kunder i hela världen. Vi har också ett partnernätverk som kan hjälpa er med konfigurering eller annan tillpassning på lokal nivå. Är ni som kund eller partner till NetSuite intresserade av SuiteCorners lösningar är det bara att sträcka ut en hand. SuiteCorner Solutions är en NetSuite Solution Provider och vi kan således hjälpa er med hela NetSuite-affären och implementation om så önskas.

Apparna Boards och Reporter används också i CRM Accelerate for NetSuite by SuiteCorner. CRM Accelerate är en komplett lösning som lyfter CRM i NetSuite till nivåer som gör att vi många gånger ersätter SalesForce eller andra CRM-verktyg som kunderna använder. Med CRM Accelerate for NetSuite by SuiteCorner får ni bl.a. en mycket stark lösning runt er Pipeline tack vare Boards for NetSuite.

Ovanstående lösningar som vi beskriver är dessutom bara ett axplock av funktioner som finns tillgängliga i Project Accelerate.

Klicka här om ni vill läsa mer om Project Accelerate. 

Klicka här om ni vill ni läsa mer om alla våra lösningar på SuiteCorner.

Klicka här om ni önskar komma i kontakt med SuiteCorner. Ni kan själva välja en mötestid som passar er.

/Rikard Burman Holmgren
CEO

Se fler blogginlägg