SuiteWorld 2023

SuiteWorld 2023 – Keynote med Evan Goldberg

Då har SuiteWorld äntligen dragit igång på riktigt och dag 1 är precis över. Jag slås varje gång jag är på SuiteWorld hur otroligt välorganiserat detta event är. Massor av föreläsningar, breakout sessions, hackatons, paneldebatter och inte att förglömma häftiga keynotes som levereras. För er som inte varit här så kan jag verkligen rekommendera er att åka, även om man kan följa mycket av eventet via webben så är det något speciellt att vara på plats och uppleva atmosfären och nätverka med både kunder, partners och NetSuite. Redan till frukosten fick vi sällskap med ett amerikanskt bolag som även har kontor i Göteborg. Kul att ta del av deras erfarenheter av NetSuite och den resa de gjort.

Evans Keynote

Eventet inledes som alltid med Evans Keynote. I år var det en blandning av nostalgisk tillbaka blick på de 25 år som varit, vart fokus ligger just nu men också en framåtblick på vad visionen är för de kommande 25 åren. Att det skulle pratas mycket om AI var ingen överraskning, men väldigt kul att se Evans vision av hur AI ska kunna hjälpa beslutsfattarna inom alla områden att göra dom rätta valen och på vilket sätt AI kommer kunna assistera användaren i det dagliga arbetet och få dem att Göra Mer Med Mindre. Redan inom kort kommer en AI assistent som kommer hjälpa till att bygga säljande texter i NetSuite.

Produtknyheter

Tycker inte det var några revolutionerande produktnyheter i år, inte som när NetSuite lanserade Workflow (känns som en evighet sedan). Dessa var de jag upplevde att det fokuserades mest på:

EPM (Enterprice Performance Management)

Planning and Budgeting, Accounting Reconiliation och Enhanched Reporting, tilläggsmoduler från oracle som ligger utanför NetSuite men är tight integrerade till NetSuite.

NetSuite AP Automation

Funktioner för Bill and Capture och Payment Automation. NetSuite har tagit fram ett eget alternativ till Scan and Capture. Tycker det såg riktigt trevligt ut.

Field Service Management

NetSuite presenterades ett uppköp NextTechnic som har en Field Service Management lösning som såg schysst ut men som också ligger utanför NetSuite.

Flexible License Model

En mer flexibel licensmodel för att få in fler användare i NetSuite. Ett jättebra initiativ då många idag upplever att licensen är lite för dyr för det arbete visa användare gör i NetSuite. Kommer börja med att NetSuite ger WMS användare tillgång till NetSuite via en billigare licens. Licensen ger användaren access till bara den process där de själva arbetar. Denna licensmodell kommer sen spridas till fler områden.

Customer 360

Vi fick ta del av det nya customer dashboard gränssnittet som NetSuite arbetar med. Vi har redan sett Project 360 som är riktigt snyggt. Detta ser ut att bli något liknande fast på kundsidan.

 

Resten av dagen var vi runt på en massa olika föreläsningar, några som var riktigt intressanta och som jag kommer berätta lite mer om senare.

Kortfilm från dag 1

/Daniel

 

 

Se fler blogginlägg